Financiële Rust

Ken je dat stemmetje in je hoofd dat je ooit nog eens moet kijken naar je pensioen, je aflossingsvrije hypotheek, een spaarpotje voor de studie van je kinderen, etc? Heb je ook zo weinig zin om je daarin te verdiepen, maar word je toch wat onrustig van het gevoel dat je de zaakjes niet helemaal voor elkaar hebt? Dan wordt het tijd voor Financiële Rust. Een adviesconcept dat wij ontwikkeld hebben, waarbij we inzichtelijk maken wat je nu hebt en wat je eigenlijk zou moeten doen om je doelen te bereiken en eventuele risico’s af te dekken. En belangrijker; een concept waarbij we je helpen om gelukkiger te worden.

Een onderdeel van het concept is dat we op regelmatige basis in gesprek gaan en kijken of er bijgesteld moet worden. Zo weet je dat je te allen tijde op de goede weg zit en dat alles financieel goed geregeld is. Dat geeft de nodige rust in je hoofd. En daar word je dan weer gelukkiger van.

Bij elke levensfase horen gebeurtenissen die een flinke impact hebben op je financiële huishouding. Deze gebeurtenissen, zogenaamde life events, zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

-relatie(breuk)
-werken
-wonen
-kinderen
-arbeidsongeschiktheid
-pensioen
-overlijden

Al deze onderdelen brengen we in kaart. Indien nodig selecteren we productoplossingen waarmee je doelen kunt behalen. Tenminste eens per 2 jaar maken we een afspraak en stellen we waar nodig de doelstellingen en oplossingen bij.

 

Geld en geluk

Waar word je gelukkig van? In zeer beperkte mate van geld. Uit onderzoek blijkt dat er weinig correlatie is tussen inkomen en geluk. Slechts 1-2% van het verschil in geluk kan verklaard worden door een verschil in inkomen. Verwaarloosbaar dus.

Geluk wordt voor 40% bepaald door je genen, 10% door omstandigheden (wel of geen partner, het hebben van geld) en voor 50% door je eigen keuzes. Hieronder 3 tips waar je gelukkig(er) van wordt:

  1. Koop ervaringen, geen spullen (maak een mooie reis)
  2. Koop tijd (schakel een schoonmaakster in zodat je meer tijd voor elkaar hebt)
  3. Geef. (Van geven word je gelukkig. Je helpt een ander)

Private Life Planning

Wij hebben de opleiding Private Life Planning gevolgd. Een private life planner helpt je gelukkig(er) te maken door je geld op de juiste manier in te zetten. Allereerst willen we weten wie je echt bent. Wat je overtuigingen zijn ten aanzien van geld, wat je dromen zijn, welke levensdoelen je op korte en lange termijn hebt. Dat zijn vaak intensieve gesprekken, waarin we flink doorvragen naar dieperliggende drijfveren en waarden. Als we dit inzichtelijk hebben, dan gaan we kijken naar (financiële) oplossingen om de doelen te bereiken.

Achtergrondinformatie Private Life Planning

Bij Private Life Planning (PLP) is er sprake van ‘excellente advisering’ waarbij de financiële professional EQ-vaardigheden inzet naast zijn of haar vakinhoudelijke kennis. PLP is een op de Nederlandse markt aangepaste variant van financial life planning en integreert de volgende vaardigheden: communicatie, financial life planning, coaching, counselling, onderhandelen en mediation.

Bij financial life planning is er communicatie op basis van verbinding, vertrouwen en respect. De Private Life Planner maakt contact met de belangrijkste drijfveren en waarden van de klant en de daaruit voortvloeiende behoeften, zorgen en (levens)doelstellingen. Het uitgangspunt hierbij is dat geld de mens dient en niet andersom.

De communicatie en verbinding met de klant kenmerkt zich door kwaliteit, integriteit, transparantie en authenticiteit.