Werkgevers

Als werkgever ontkom je er tegenwoordig niet aan om een goede pensioenregeling te bieden voor je werknemers. Het is mogelijk dat je onder een CAO valt waardoor je verplicht moet deelnemen aan een bestaande collectieve pensioenregeling.

Is dat niet het geval, dan kun je voor je werknemers een pensioenregeling op maat laten maken. Je kunt dan zelf een collectieve pensioenregeling bij een pensioenuitvoerder afsluiten. Maar je kunt er ook over nadenken of je je werknemer de vrijheid wilt bieden om eigen keuzes te maken. Je stelt als werkgever een bepaald bedrag beschikbaar en de werknemer maakt individuele keuzes zoals sparen, beleggen, meeverzekeren van nabestaandenrisico, etc. Daar is uiteraard goede uitleg en begeleiding voor nodig.
Lees hier een blog van één van de medewerkers van Moneybird. Een innovatief bedrijf waarvoor we de pensioenregeling hebben opgezet.

We hebben al veel mooie bedrijven mogen adviseren, waaronder de volgende:

webwinkelkeur

Financiële planning als arbeidsvoorwaarde

Naast een pensioenregeling is het mogelijk om de werknemer te helpen met zijn financiële situatie. We noemen dat Financiële Rust. We laten zien wat het netto besteedbare inkomen is en we brengen inkomensrisico’s in kaart. Een werknemer presteert over het algemeen beter als zijn financiële planning goed geregeld is. Meer informatie over deze dienst vind je op www.financielerust.nu.

Als werkgever kun je deze dienst aanbieden. Wij laten graag zien welke maatwerkoplossingen daarin mogelijk zijn.

Geïnteresseerd geraakt? Laat het ons weten. Dan kunnen we samen overleggen hoe dit het beste binnen je bedrijf past.